Platform voor drukwerk op maat

In 2020 is DrukwerkMaatwerk gestart. Een online platform voor het volautomatisch uitbrengen grafische maatwerkoffertes. Hiermee wordt de samenwerking tussen creatieve en grafische industrie veel gemakkelijker. Hoe werkt DrukwerkMaatwerk en wat heb je er als drukkerij aan?

Momenteel worden grafisch orders op twee manieren afgehandeld. Via de standaard prijscatalogus van online drukwerkaanbieders of via offertes op maat. Maatwerk offertes zijn tijdrovend voor drukkers en soms frustrerend als maar een beperkt aantal uitgebrachte offertes omgezet wordt in opdrachten. Opdrachtgevers met een behoefte aan drukwerk op maat vinden het vervelend om op handmatig gecalculeerde offertes te wachten. DrukwerkMaatwerk is de oplossing voor dit marktsegment.

Hoe werkt DrukwerkMaatwerk?

Als opdrachtgever voor je een offerteaanvraag in via een webformulier. Plano drukvellen, gesneden producten van visitekaartje tot poster, gevouwen folders en brochures van gehecht tot genaaid gebonden. Je kunt kiezen uit alle papiersoorten van aangesloten papiergroothandels. Elke bedrukking, inclusief PMS-kleuren, goud- en zilverinkt en vernissoorten is aan te vragen. Net als veel veredelingsmogelijkheden.

Het programma rekent met de beschikbare tarieven van aangesloten drukkerijen de beste prijs per drukkerij uit. Op het klant dashboard worden binnen enkele seconden de offertes per drukkerij getoond. Zo wordt de beste product-machine match zichtbaar. Opdrachtgevers ontvangen supersnel offertes en plaatsen direct opdrachten voor drukwerk op maat. Opdrachten waarvoor nog geen online aanbod bestaat.

Voordelen voor drukkerijen

Als aangesloten drukkerij gebruik je op DrukwerkMaatwerk een geavanceerd productie-dashboard. Hier voer je tarieven, opstart- en productietijden in voor je persen, printers, snij- en vouwmachines en bindstraten. Je tarieven pas je zelf op elk gewenst moment aan. Je prijsafspraken met de papiergroothandel worden dagelijks gesynchroniseerd. Verder geef je aan voor welke klanten je wel of niet wil werken en welke korting op de toegevoegde waarde je eventueel geeft. Je kunt ook je eigen, exclusieve klanten aanmelden. Je exclusieve klanten ontvangen geen offertes van je concurrenten op DrukwerkMaatwerk. Alle passende offerteaanvragen worden automatisch met een offerte op maat beantwoord.

Alleen wanneer een opdracht geplaatst wordt gaat je verkoop-binnendienst aan de slag. Je kunt opdrachten wel of niet accepteren en inplannen. Je maakt rechtstreeks afspraken maken over de aanlevering en eventuele meerkosten. En na de opdracht factureer je rechtstreeks aan je opdrachtgever. Dit alles scheelt veel tijd op het bedrijfskantoor. De hogere snelheid levert het meer opdrachten op.

Aansluiten?

Op DrukwerkMaatwerk werken we transparant en plezierig samen. Aangesloten drukkerijen beschikken over eigen productiecapaciteit. Klanten beschikken over grafische kennis en gebruiken het platform niet alleen om prijzen te vergelijken maar ook opdrachten te plaatsen. Exclusieve klanten worden door de aangesloten drukkerijen zelf geselecteerd. Platformklanten worden via onze wervingscampagnes aangesloten.

Op DrukwerkMaatwerk ontmoeten grafische professionals elkaar niet alleen online. Tijdens besloten bijeenkomsten wordt de kennis over papiersoorten en grafische productiemogelijkheden gedeeld. Hier wordt ook de mogelijkheid gecreƫerd wordt om persoonlijk met elkaar kennis te maken en samenwerkingen te starten. Zo leent het platform zich ook voor het onderling uitbesteden tussen de aangesloten drukkerijen. Opdrachtgevers uit de creatieve industrie sluiten gratis aan nadat voldoende drukkerijen zijn aangesloten.

Drukkerijen zijn nu welkom om aan te sluiten na een vrijblijvende demo en intakegesprek. Bel gerust voor meer info en een afspraak met Richard van Hoorn via 06-55962062.